Nικόλας Ακτύπης

Δίπλαρε, άντε γεια. Με «ανώμαλους» δεν… παίζω

Ο Νικόλας Ακτύπης παραφράζει «ιστορική» ατάκα γνωστού οπαδού και προσπαθεί να αντιληφθεί την «ανωμαλία» του Δίπλαρου που βλέπει την ΑΕΚ σαν σκαλοπάτι για τον Παναθηναϊκό ή τον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Πώς το είχε διατυπώσει εκείνος ο ακροατής του Τσουκαλά; Α, ναι… «Είμαι Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ». Η «ανωμαλία» του συγκεκριμένου αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα από τον γνωστό οπαδό που το επόμενο δευτερόλεπτο με ένα μεγαλοπρεπέστατο «άντε γεια» -κατά την προσφιλή του συνήθεια, γείωσε τον τύπο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Ο Νίκος Δίπλαρος αρκέστηκε στο πρώτο σκέλος της παραπάνω διατύπωσης. «Είμαι Ολυμπιακός» απάντησε σε συνέντευξή του. Αν έμενε εκεί ίσως να μην συνέβαιναν όσα ακολούθησαν. Εκείνο το «βλέπω την ΑΕΚ σαν σκαλοπάτι για να βρεθώ στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό» αποδείχθηκε βαρύ κι ασήκωτο για το μπασκετικό τμήμα της «Ένωσης» που δεν άντεξε μια προσβολή τέτοιου μεγέθους από έναν 18χρονο και μέσα σε χρόνο «dt» αντέδρασε και τον τελείωσε.

Καθένας μπορεί να αξιολογήσει με βάση τα δικά του «πιστεύω» και το σύστημα αξιών που πρεσβεύει και τη δήλωση του πιτσιρικά και την αντίδραση της ΑΕΚ. Διαβάζοντας από το πρωί διάφορα γίνεται αντιληπτό πως το θέμα έχει μάλλον εξαντληθεί.

Εκτός όμως από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό υπάρχει και μια παράμετρος ακόμη που αποτελεί το επιμύθιο, το μήνυμα που αυτή η ιστορία και η διαχείρισή της στέλνει σε οποιονδήποτε νεαρό ή όχι αθλητή που θα κληθεί να απαντήσει σε αντίστοιχες δύσκολες ερωτήσεις.

«Επ’ ουδενί μην πεις την αλήθεια»… Θα μπορούσε να είναι άλλωστε και ο τίτλος ενός σχετικού βιβλίου, γεμάτου με μικρά tips επιβίωσης σε έναν κόσμο που ο οπαδισμός συνιστά μόνιμο σύντροφο και απόλυτο κριτή.

Άσχετα με το πόσοι και πόσοι αθλητές σε διάφορα σπορ έχουν διακριθεί με τη φανέλα συλλόγων που ίσως χλεύαζαν στο σχολείο, το θέμα είναι η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια. Δεν χρειάζεται πραγματικά να είναι. Η οπαδική ταυτότητα του καθενός (ακόμη και κάποιων που θεωρούνται τοτέμ για τις ομάδες τους) μπορεί να είναι γνωστή στην πιάτσα, σε πηγαδάκια δημοσιογράφων ή φιλάθλων, αλλά προς Θεού, παιδιά μην βγει προς τα έξω!

Άπειρος, άβγαλτος, σχεδόν αμούστακος και πιθανόν χωρίς επαγγελματική καθοδήγηση, ο Δίπλαρος που μεγάλωσε μέσα από δυσκολίες με την πολύτεκνη οικογένειά του, έμαθε να είναι ευθύς, ντόμπρος, ειλικρινής, ίσως υπερόπτης κι ενδεχομένως παρορμητικός και ασεβής. Στοιχεία που κάποιοι άλλωστε βλέπουν και στο παιχνίδι του στο παρκέ.

Από την άλλη, αν διέθετε εκείνο το εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς, θα ήξερε πως ολόκληρες καριέρες χτίστηκαν με πολύ λιγότερο ταλέντο από το δικό του. Χάρη σε μικρά, απλά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις μέσα και έξω από το γήπεδο. Αφιέρωσε το νικητήριο καλάθι στον υπέροχο κόσμο, μίλησε για τον αξεπέραστο πρόεδρο, φίλησε το σήμα της ομάδας στη φανέλα που φοράς, χάιδεψε κάθε λογής αυτιά, τάισε κι εσύ τα αδηφάγα κι αχόρταγα «θέλω» του συστήματος και όλα θα πάνε καλά Νίκο… Έχεις χρόνο μπροστά σου, προλαβαίνεις να συνετιστείς, να υπογράψεις δήλωση μετανοίας και να γίνεις καθώς πρέπει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x